FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share
 

 aku yang baru belajar...

Go down 
AuthorMessage
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyMon Jan 18, 2010 12:22 pm

ni model bukan model perang pun cuma robot untuk perang, harap Admin leh consider ye...hehehe Embarassed

Ok kezutan aku nih dah in the making...

aku yang baru belajar... ResizeofDSC_0397
still virgin

aku yang baru belajar... DSC_0401
hobby room aku

aku yang baru belajar... DSC_0402
aku yang baru belajar... DSC_0403
banyak nya, aku pun pening sebenarnya...

aku yang baru belajar... DSC_0405
perkakasan...

aku yang baru belajar... DSC_0407
pilot yang belum kaler...

aku yang baru belajar... DSC_0408
letak dalam cockpit nak nengok cemana rupa...

aku yang baru belajar... DSC_0409
sebelum start kaler, aku test kaler dulu kat heli nih, nak amik mood la konon... heli ni beso ibu jari aku...


PROCESS

aku yang baru belajar... DSC_0410
aku yang baru belajar... DSC_0411
aku yang baru belajar... DSC_0412
aku yang baru belajar... DSC_0413
aku yang baru belajar... DSC_0414
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyMon Jan 18, 2010 12:24 pm

Ok sambungan bahagian dalam cockpit dia...

dari lepas maghrib till now 11.04pm, itu jer yg siap... jap lagi nak titon...

aku yang baru belajar... DSC_0418
cockpit

aku yang baru belajar... DSC_0421
zoom into details, kena tambah detailing lagi...

aku yang baru belajar... DSC_0419
kerusi

aku yang baru belajar... DSC_0420
zoom into kerusi

aku yang baru belajar... DSC_0424
kerusi masuk dalam cockpit


aku yang baru belajar... DSC_0425
detailing of kerusi

aku yang baru belajar... DSC_0422
bahagian belakang

aku yang baru belajar... DSC_0423
detailing bahagian belakang
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyMon Jan 18, 2010 12:25 pm

aku yang baru belajar... 2418494076_9dc8e243df
full view senapang

aku yang baru belajar... 2418494080_70ea3ac7df
aku yang baru belajar... 2418494084_2354bb9b4e
aku yang baru belajar... 2418494088_99c04d3b7f
closeup

aku yang baru belajar... 2418494092_08f59ee782
aku yang baru belajar... 2418494100_2f52c2e1b4
aku yang baru belajar... 2417679965_f1f4e6d034
aku yang baru belajar... 2417679969_dd9e0cecda
aku yang baru belajar... 2417679971_6c830ef7a9
aku yang baru belajar... 2417679975_37383c755a
aku yang baru belajar... 2417679977_78ce710977
aku yang baru belajar... 2417679981_4e59e0d354
missile launcher

aku yang baru belajar... 2417681383_8b455ccef5
aku yang baru belajar... 2417681385_55c183c869
cannon belum di weathered kan

aku yang baru belajar... 2417681389_ab29424638
aku yang baru belajar... 2417681391_963a4c121b
aku yang baru belajar... 2417681393_dae86707b7
cannon di weathered kan

aku yang baru belajar... 2417681395_ee70b5449d
aku yang baru belajar... 2418498450_a548a3b4fc
aku yang baru belajar... 2418498460_e02d3a3ce6
aku yang baru belajar... 2418498462_a9681aa94f
missile launcher kecik

aku yang baru belajar... 2418498454_ab1cff0cd4
aku yang baru belajar... 2418498458_8da8a3d319
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyMon Jan 18, 2010 12:26 pm

aku yang baru belajar... 2420231985_32fda6323f
aku yang baru belajar... 2420217569_8cc0db95f4
aku yang baru belajar... 2421032652_90ac3801c8
aku yang baru belajar... 2421033878_2660836e8a
aku yang baru belajar... 2421036784_2ca8311e8c
aku yang baru belajar... 2421038780_c27b18d216
aku yang baru belajar... 2421044128_02a17e7478

my faveret - dented canopy
aku yang baru belajar... 2421115616_67e5606909
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyMon Jan 18, 2010 12:28 pm

projek ni tergantung untuk sementara waktu sebab aku pindah rumah, hobby room dah macam store room dah, takdo tempat nak wat keja...
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
Akmal3110

Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 29
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyMon Jan 18, 2010 12:39 pm

Posting pertama dan kedua tu tak nampak gambar.
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyMon Jan 18, 2010 2:24 pm

nanti aku check balik...tq
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan

Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 45
Location : Ipoh, Perak.

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyMon Jan 18, 2010 2:29 pm

terbaik tu.... aku yang baru belajar... Icon_biggrin

_________________
aku yang baru belajar... Flag1

"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyMon Jan 18, 2010 9:25 pm

page 1 & 2 dah leh nampak...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
afiq flanker

Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 30
Location : atas udara

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyMon Jan 18, 2010 11:19 pm

nmpaknye...sorang lagi dremel akan wujud.....hehehe....cun la bro....omputeh cakap practice make perfect...
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyTue Jan 19, 2010 9:09 am

tengah nak mem-battle damage kan menatang ni...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien

Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 39
Location : in an office under the basement

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyTue Jan 19, 2010 9:27 am

kalau aku la... dah lama dah hancur. beli satu dulu tapi last2 dok dalam kotak dan terus MIA sampai sekarang.

_________________
aku yang baru belajar... M4risfamilys
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyWed Jan 20, 2010 5:07 pm

huhuhuhu...takpo, maybe lamo lagi nak siap ni...
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyThu Feb 04, 2010 9:54 am

aku mem-kenselkan projek ni untuk sementara waktu, bz sangat tak mampu nak buat...
Back to top Go down
dremel
Specialist
Specialist


Posts : 187
Join date : 04/10/2009

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyTue Mar 02, 2010 8:15 am

hasil keje yg menarik.....utk nak efek2 kat kit mcm tu kene berani....klu salah buat mau buang terus...apepon....keep it up bro...

Naza aka Dremel
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyMon Jun 14, 2010 9:51 am

haaa aku tak perasan sifu kasi komen, sori bro lama sangat baru perasan ko nye komen...anyway thanks very much, banyak lagi aku nak kena belajar dari otai2 kat PP nih...
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
tomcat tiram

Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 28

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyMon Jun 14, 2010 3:29 pm

wah...
ganas gak ni....

pe lagi tottis...kuarkan model military modern lak....
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyMon Jun 14, 2010 3:54 pm

rasanya insyaallah tak lama lagi hehehe...
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major
wufi

Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 38

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyTue Jun 15, 2010 10:54 am

cayalaa tottis...
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
boyarque
Private
Private
boyarque

Posts : 71
Join date : 05/03/2010
Age : 44

aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... EmptyFri Aug 13, 2010 4:16 pm

heheeheh...tot, xmo sambung kalo kasi akuk, aku nak wat display!!
Back to top Go down
Sponsored content




aku yang baru belajar... Empty
PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   aku yang baru belajar... Empty

Back to top Go down
 
aku yang baru belajar...
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: MODEL BERSKALA & PROSES PEMBUATAN-
Jump to: