FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share
 

 CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2

Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
MR. STARK
Forum Administrator
MR. STARK

Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Oct 20, 2009 5:17 pm

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 3820028760_3830808027

breaking news!

game yang ditunggu2 bakal release x lama lagi~

game ini adalah kesinambungan dari yang first dulu.



https://www.youtube.com/watch?v=8toHfZm6jNE

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"



Last edited by Admin on Tue Oct 20, 2009 5:48 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
alor star airmen
Specialist
Specialist
alor star airmen

Posts : 165
Join date : 13/09/2009
Age : 41

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Oct 20, 2009 5:29 pm

menarik preview dia
pernah main yang 1st punya ?
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator
MR. STARK

Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Oct 20, 2009 5:36 pm

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 256px-Call_of_Duty_4_Modern_Warfare

kalau perang moden,ni yang first..yup..mmg terbaik..

untuk siri Call of Duty, ini adalah produk keempat.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
alor star airmen
Specialist
Specialist
alor star airmen

Posts : 165
Join date : 13/09/2009
Age : 41

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Oct 20, 2009 5:51 pm

mencabar ke kalau nak main sampai habis satu siri permainan ni ?
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator
MR. STARK

Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Oct 20, 2009 5:58 pm

jangan kata mencabar, bakal mak mertua lalu kat depan pun kita tak perasan!

tu menunjukkan betapa best nye game ni! warghhhh...x sabar

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
alor star airmen
Specialist
Specialist
alor star airmen

Posts : 165
Join date : 13/09/2009
Age : 41

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Oct 20, 2009 6:02 pm

memang best la tu
kalau nak main yang ke dua ni
kena main yang pertama ka untuk tahu jalan cerita dia
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator
MR. STARK

Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Oct 20, 2009 6:05 pm

aa lagi best kalau main yang first dulu. sbb yang first pun dah gempak. komrad biasa main game guna apa? xbox? ps3? pc?

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
alor star airmen
Specialist
Specialist
alor star airmen

Posts : 165
Join date : 13/09/2009
Age : 41

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Oct 20, 2009 6:09 pm

saya tak pandai main game komputer ni
baru berjinak jinak
game ni pakai ps3 ke komputer ?
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator
MR. STARK

Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Oct 20, 2009 6:14 pm

@alor star airmen wrote:
saya tak pandai main game komputer ni
baru berjinak jinak
game ni pakai ps3 ke komputer ?

game ni available on pc,x box dan ps3..kalau nak main kat pc, pastikan pc leh main game yg memerlukan kualiti grafik yg tinggi mcm game ni.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
alor star airmen
Specialist
Specialist
alor star airmen

Posts : 165
Join date : 13/09/2009
Age : 41

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Oct 20, 2009 6:17 pm

pendapat admin yang mana lagi best /real
pakai ps3/xbox
atau pc?
Back to top Go down
tzerole
Civilian
Civilian
tzerole

Posts : 26
Join date : 06/10/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Oct 20, 2009 6:25 pm

fuyoo...dah keluar yang baru?? kena cari ni....setakat ni dah habis main game Call of Duty 1 dan 2...best cheers
Back to top Go down
http://azrulhisham.blogspot.com
MR. STARK
Forum Administrator
MR. STARK

Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Oct 20, 2009 6:26 pm

@alor star airmen wrote:
pendapat admin yang mana lagi best /real
pakai ps3/xbox
atau pc?

pendapat saya :

kalau x box atau ps3 - kualiti gambar mmg dah terjamin, x perlu install..masuk cd terus main..tapi kene biasakan guna konsol la (tekan button ngan ibu jari).

kalau pc - kene install dulu,..pc lak kene pakai hardware yg latest..tp senang guna keybod dan mouse..senang nak aim (shoot guna mouse) dan bergerak

* saya biasa main guna pc je sbb x mampu beli xbox or ps3..mahal!

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan

Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 44
Location : Ipoh, Perak.

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Oct 20, 2009 6:48 pm

walau apa pun, game tu memang nampak best!!! tapi sayangnya, aku saja yg dah tak mampu nak main lagi. hahaha...

_________________
CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Flag1

"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator
MR. STARK

Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Nov 17, 2009 3:00 pm

hahah yes..aku dah beli ,,dah abis main pun game baru ni..best gilerrr..sapa2 yang dah main tu mari kita bincang di sini..

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
SilentKillerZ
Private First Class
Private First Class
SilentKillerZ

Posts : 111
Join date : 17/09/2009
Age : 44
Location : Lawas

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Nov 17, 2009 6:19 pm

Admin wrote:
hahah yes..aku dah beli ,,dah abis main pun game baru ni..best gilerrr..sapa2 yang dah main tu mari kita bincang di sini..



best ke.... susah nak dpt cd kat sini.... aku selalu main Medal of Honour je.... dr dulu samapi skrang ni mmg best... termasuk Hitman... main Pc games lg best bg bg aku..... xbox, ps3 ni mahal giler...
Back to top Go down
http://ibanplanter.blogspot.com
MR. STARK
Forum Administrator
MR. STARK

Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Nov 17, 2009 9:12 pm

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Call-of-duty-modern-warfare-2-20091015000947881_640w

ni scene masa nk rescue tahanan di Gulag. heavily guarded camp.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
Akmal3110

Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 29
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyThu Nov 26, 2009 4:34 pm

Tu 'scene' masa kita nak selamatkan mentor kita masa COD MW yang dulu tu, Captain Price. Kalau kita beli 'game' ni yang original dan beli versi UK/Europe (betol ka?) kita akan dapat sekali NVG yang 'fully functional' sejauh jarak 50 meter. Memang stail abih la.
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
tomcat tiram

Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 28

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyMon Dec 14, 2009 10:29 am

Admin wrote:
hahah yes..aku dah beli ,,dah abis main pun game baru ni..best gilerrr..sapa2 yang dah main tu mari kita bincang di sini..

aku dh abis men game ni...
2 hari je....
hahaaa
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator
MR. STARK

Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyMon Dec 14, 2009 10:32 am

@tomcat tiram wrote:
Admin wrote:
hahah yes..aku dah beli ,,dah abis main pun game baru ni..best gilerrr..sapa2 yang dah main tu mari kita bincang di sini..

aku dh abis men game ni...
2 hari je....
hahaaa

story line pendek giler...harap diorg panjangkan lg lps ni. ko paling suka mission yang mana tomcat tiram?

p/s :tomcat tiram, nice nick.haha

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
tomcat tiram

Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 28

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyTue Dec 15, 2009 10:28 am

Admin wrote:
@tomcat tiram wrote:
Admin wrote:
hahah yes..aku dah beli ,,dah abis main pun game baru ni..best gilerrr..sapa2 yang dah main tu mari kita bincang di sini..

aku dh abis men game ni...
2 hari je....
hahaaa

story line pendek giler...harap diorg panjangkan lg lps ni. ko paling suka mission yang mana tomcat tiram?

p/s :tomcat tiram, nice nick.haha


ha'ah..
story line pendek gle...

aku ske yg kt oilrig 2...
lg2 mse die breach pintu...
terbyg aku btol2 de kt situ...
hahahaaa

spierig kt gulaq n abseiling/repellig ngn tikam org dr atas pun scene bes...
hahaaa

hahaa...
terima kasih.,..
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien

Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 39
Location : in an office under the basement

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyThu Dec 24, 2009 12:09 am

member aku muntah main game ni

_________________
CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 M4risfamilys
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
MR. STARK
Forum Administrator
MR. STARK

Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyThu Dec 24, 2009 12:20 am

@mr. kurien wrote:
member aku muntah main game ni

adeh..mcmana leh jadi gitu. x biasa main FPS ke?

aku suka sgt scene kat airport tu.
kuar je dr lif....

bang! bang! boom!

berterabur org lari..ada yg turun naik lif..polis bantuan cuba bg tentangan..namun tewas...apa la sgt setakat pistol...

kat luar tu plak UTK tgh buat drop dr heli...aku tembak heli dgn grenade launcher..berpusing2 dan crash..haha

pastu dtg lg...siap buat barisan mcm nk halang rusuhan ..siap dgn perisai mcm FRU tu..

mula saja test guna rifle..mmg tau dah x lut..skali bg grenade launcher..

berterabur semua! hahahha

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien

Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 39
Location : in an office under the basement

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptyThu Dec 24, 2009 12:48 am

Admin wrote:
@mr. kurien wrote:
member aku muntah main game ni

adeh..mcmana leh jadi gitu. x biasa main FPS ke?

aku suka sgt scene kat airport tu.
kuar je dr lif....

bang! bang! boom!

berterabur org lari..ada yg turun naik lif..polis bantuan cuba bg tentangan..namun tewas...apa la sgt setakat pistol...

kat luar tu plak UTK tgh buat drop dr heli...aku tembak heli dgn grenade launcher..berpusing2 dan crash..haha

pastu dtg lg...siap buat barisan mcm nk halang rusuhan ..siap dgn perisai mcm FRU tu..

mula saja test guna rifle..mmg tau dah x lut..skali bg grenade launcher..

berterabur semua! hahahha

bkan x biasa main FPS... mmg tak prnah sntuh lgsung. hahahaha... pakai cheat ke? ade cheat?

_________________
CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 M4risfamilys
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
fauzan_x
Civilian
Civilian
fauzan_x

Posts : 36
Join date : 27/12/2009
Age : 27
Location : USM Penang

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptySun Dec 27, 2009 6:40 pm

Ak dah habes dah maen game ni....best gakk arr....tapi mcm x puas la spt admin kata storyline pendek....pastu ending dia mcm tergantung sket....lps Gen.Shepard tu mampuih...apalak jadik kat dua2 org tu ngan keadaan negara amerika...saspens gilaaaa.....aq suka maen dkt part yg kena pakai javelin tembak tank ngan helikopter yg dok tgh attack menara/tiang kt washington tu.....best gila background music dia....menimbulkan semangat patriotisme....hahaaha...kalaulah Malaysia jadik mcm tu.....terkial2 dbuatnya
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
Akmal3110

Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 29
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 EmptySun Dec 27, 2009 6:46 pm

@fauzan_x wrote:
Ak dah habes dah maen game ni....best gakk arr....tapi mcm x puas la spt admin kata storyline pendek....pastu ending dia mcm tergantung sket....lps Gen.Shepard tu mampuih...apalak jadik kat dua2 org tu ngan keadaan negara amerika...saspens gilaaaa.....aq suka maen dkt part yg kena pakai javelin tembak tank ngan helikopter yg dok tgh attack menara/tiang kt washington tu.....best gila background music dia....menimbulkan semangat patriotisme....hahaaha...kalaulah Malaysia jadik mcm tu.....terkial2 dbuatnya

Jangan la kata terkial-kial. Kecik hati servicemen kita. Hehehe...
Back to top Go down
Sponsored content




CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty
PostSubject: Re: CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2   CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2 Empty

Back to top Go down
 
CALL OF DUTY - MODERN WARFARE 2
Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: ULASAN PERMAINAN VIDEO MILITARI-
Jump to: