FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  Latest imagesLatest images  RegisterRegister  Log in  

 

 Military Ballcaps

Go down 
+15
MCKNIGHT
syark the ghost
Mejarbee
PuteraDarulTakzim
Reza Su-30MKM
miji
black
ikansadinmknorang
McKNiGHT512
mr. kurien
Akmal3110
rgt356
kadiax_best
MR. STARK
Laksamana Sunan
19 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
Akmal3110


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 34
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptyFri May 21, 2010 10:44 pm

Kecik je MP5 tu. Hehehe...
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist
kadiax_best


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 42
Location : bt caves, jalan semarak

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptyMon May 24, 2010 2:13 pm

Akmal3110 wrote:
Kecik je MP5 tu. Hehehe...

hahahahahaah.buat key chain boleh la...ahhahahahaha
Back to top Go down
MCKNIGHT
Civilian
Civilian
MCKNIGHT


Posts : 28
Join date : 14/07/2010
Age : 32
Location : Shah Alam

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptySun Jul 18, 2010 2:58 pm

mane&macam mane dapat barang-barang macam ni????
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptyThu Jul 22, 2010 12:30 pm

MCKNIGHT wrote:
mane&macam mane dapat barang-barang macam ni????

kena rajin cari comrade. biasanya ballcap ni akan dijual ditapak pameran ketenteraan. ada jugak kena minta bantuan mereka yang masih service untuk dapat beli ballcap tu. kalau rajin cari, dalam ebay pun ada jugak.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 44
Location : in an office under the basement

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptySat Jul 24, 2010 4:21 pm

ballcaps borong masa HUT TUDM itu hari kecuali yang logo ATM tu. dapat dr member

Military Ballcaps - Page 4 Ballcap
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
afiq flanker


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 35
Location : atas udara

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptySat Jul 24, 2010 7:35 pm

nie yang den punyo...

Military Ballcaps - Page 4 31177_1146784887964_1777801440_270203_7629057_n
ini P'mad yang bagi time open day GKAB

Military Ballcaps - Page 4 31177_1146784647958_1777801440_270200_6287286_n

Military Ballcaps - Page 4 6332_1031682450475_1777801440_64317_6359537_n
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 69
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptyTue Aug 31, 2010 2:04 pm

check out this ads caps...

http://www.mudah.my/li?ca=9_s&id=19991
Back to top Go down
dinozoff
Civilian
Civilian



Posts : 15
Join date : 27/08/2010
Age : 43

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptyThu Sep 02, 2010 2:42 pm

Laksamana Sunan,
Nak tanya cap USS Ronald Reagan tu beli atas kapal tukan? Boleh saya tahu company mana yang buat cap tu? Saya ada cap seperti itu tapi tiada sulaman bendera di bahagian kiri cap tersebut.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptyFri Sep 03, 2010 1:25 pm

dinozoff wrote:
Laksamana Sunan,
Nak tanya cap USS Ronald Reagan tu beli atas kapal tukan? Boleh saya tahu company mana yang buat cap tu? Saya ada cap seperti itu tapi tiada sulaman bendera di bahagian kiri cap tersebut.

sorry comrade. tak perasan. memang betul ballcap ni aku beli kat atas cvn 76. tapi tak berapa ingat brand apa. nanti bila aku balik rumah, aku check. lepas tu aku bagi tau. sebenarnya, ballcap cvn 74 aku pun ada beza jugak dengan yang aku tengok satu mamat pakai kat sungai buloh somewhere 2006. kat tepi tu patutnya ada american flag. tapi aku punya tak ada. ballcap cvn 74 tu aku pesan melalui member aku. dia beli kat singa-pore.
Back to top Go down
dinozoff
Civilian
Civilian



Posts : 15
Join date : 27/08/2010
Age : 43

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptyFri Sep 03, 2010 4:08 pm

Laksamana Sunan
Boleh saya tahu macamana boleh naik CVN 76 tu? rasanya tak semua orang boleh naikkan.
Kalau ada lagi naik kapal-kapal US beritahu saya yer, nak kirim ball cap kapal
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptyFri Sep 03, 2010 4:17 pm

Aha... Soalan cepu emas tu. Macam mana boleh naik? Pendekkan cerita, dapat invitation daripada us embassy. Tak sangka pulak boleh dapat invitation tu. kira hadiah birthday aku tahun tu. Memang best. Kalau ada lagi mana-mana kapal yang boleh naik, sure aku akan umumkan.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 44
Location : in an office under the basement

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptyFri Sep 03, 2010 4:23 pm

aku nak kirim kapal tu satu
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptySat Sep 04, 2010 12:19 pm

dinozoff wrote:
Laksamana Sunan,
Nak tanya cap USS Ronald Reagan tu beli atas kapal tukan? Boleh saya tahu company mana yang buat cap tu? Saya ada cap seperti itu tapi tiada sulaman bendera di bahagian kiri cap tersebut.

seperti yang telah dijanjikan:-

Military Ballcaps - Page 4 IMG00090-20100904-0741
Back to top Go down
dinozoff
Civilian
Civilian



Posts : 15
Join date : 27/08/2010
Age : 43

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptyMon Sep 06, 2010 8:28 am

Laksamana Sunan
Terima kasih, patutlah tak ada bendera tu you punya made by Thecorp saya punya by Eagle Crest. Berapa harga dan berapa cap you beli masa atas CVN 76 tu? So kalau ada can naik naik kapal US lagi bagitahu I tau nak kirim. Macamana nak pohon kebenaran naik CVN 76 tu kena buat surat ke? Gua pun nak mohon ni
Back to top Go down
ejoy120485
Corporal
Corporal
ejoy120485


Posts : 289
Join date : 22/04/2010
Age : 39
Location : Jay bee

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptyMon Sep 06, 2010 4:13 pm

mejar(B)...sulaman topi PARA tu kureng ckit la..tp apa pun..terbaik wok...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptyTue Sep 07, 2010 12:21 am

dinozoff wrote:
Laksamana Sunan
Terima kasih, patutlah tak ada bendera tu you punya made by Thecorp saya punya by Eagle Crest. Berapa harga dan berapa cap you beli masa atas CVN 76 tu? So kalau ada can naik naik kapal US lagi bagitahu I tau nak kirim. Macamana nak pohon kebenaran naik CVN 76 tu kena buat surat ke? Gua pun nak mohon ni

Bab macam mana nak apply tu agak susah sikit. Lagipun aku dapat naik kapal tu pun hanya melalui kawan aku. Dia yang letak nama aku dalam senarai tu. Sayang, sebab masa tu dia offer aku untuk 2-3 tempat lagi. Jenuh aku ajak kawan-kawan aku yang lain. Tapi semuanya tolak. Cuma sorang saja yang ikut aku.

Kebenaran naik kapal hanya diluluskan us embassy. Diaorang check dulu maklumat peribadi individu terbabit sebelum memberikan "GO". Pengalaman berada diatas kapal pengangkut pesawat adalah satu pengalaman yang sangat mengujakan. Mungkin ini adalah peluang sekali dalam seumur hidup aku.
Back to top Go down
dinozoff
Civilian
Civilian



Posts : 15
Join date : 27/08/2010
Age : 43

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptyWed Sep 08, 2010 9:09 am

Kenapalah kawan-kawan you tolak jemputan naik CVN 76 tu. Rugi betullah. Kalau you offer kat aku dan dapat jemputan tu, sanggup aku datang dari JB . Berhutang pun tak pe asal kan dapat naik CVN 76 tu...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 EmptyWed Sep 08, 2010 9:32 am

Apa boleh buat brot. Maybe diaorang tak sangka yang lawatan tu boleh naik kapal sampai kat atas flight deck. Hehe..
Back to top Go down
Sponsored content





Military Ballcaps - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Military Ballcaps   Military Ballcaps - Page 4 Empty

Back to top Go down
 
Military Ballcaps
Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
 Similar topics
-
» KOLEKSI MILITARY T-SHIRT MILIK ANDA
» Military Model (Kits and Diecast)
» Bilik barang military totis
» Overseas World War 2 Military Reneactment
» Yaminz Military Model Collection

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: