FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share
 

 Bilik barang military totis

Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyMon Jan 04, 2010 2:41 pm

aku ada banyak gak barang military ni, maklum la untuk main paintball, tapi aku tak beli barang tiruan military yang kedai paintball jual tu, aku beli bebarang original bundle, sebab aku nak realistik sket...

ni sket dari barang-barang yang aku ada, akan di update sebab tak amik gambar lagi...


Bilik barang military totis 2826797418_0369caf7e9_o
ghillie suit
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
kudabesi87

Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 32
Location : Chenorbyl

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyMon Jan 04, 2010 3:52 pm

nice..leh bawak pegi memburu Laughing
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major
payid430

Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 38
Location : Anywhere & everywhere

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyMon Jan 04, 2010 4:26 pm

tottis....
dh beli ker MP5 utk paintball?...
nampak masa kt LIMA 09.....
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyTue Jan 05, 2010 12:07 pm

payid, mp5 betui ke hang suruh aku beli? satgi semua player paintball cabut lari kang...
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major
payid430

Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 38
Location : Anywhere & everywhere

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyTue Jan 05, 2010 2:32 pm

hahaha...
marker look-a-like MP5 la bro.....hehehe
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyTue Jan 05, 2010 3:47 pm

ok, aku nak bakar line ni, khas untuk payid...hahaha

Bilik barang military totis 42257539_9925690_full
Bilik barang military totis Bt_tm7_olive_green_001
Bilik barang military totis 4246730125_fdc8340b9e_o

**************************************************************

ni tadi aku beli untuk sabtu ni nak bawak bebudak UM repelling & flying fox sabtu ahad ni...aku nye glove Petzl dah lama & dah koyak bahagian palm...

Brand : Blackhawk (strike force heavy duty fastrope)
Model : HellStorm (untuk Military/Tactical - repeated fastrope, training & operation)

Bilik barang military totis 4247409014_4ca2394c6f_o
Bilik barang military totis 4247409106_5bf991f53f_o
Bilik barang military totis 4247409256_ce18f21234_o
Bilik barang military totis 4247409434_a19e798777_o
Bilik barang military totis 4246636529_b0c9243f35_o
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyWed Jan 06, 2010 11:45 pm

sambungan bebarang military aku, ada banyak lagi tapi dalam kotak kat stor, kena punggah stor baru bleh amik...nanti aku buat...

Bilik barang military totis 4251323204_c9e67619c3_o

Bilik barang military totis 4250550555_76ea325202_o
benet ayah aku masa dia tentera, pisau ni pernah tikam komunis dulu-dulu, pisau ni ada 7 jenis besi campuran, dia beli masa training kat US dulu...dia bagi kat aku...

Bilik barang military totis 4250551383_6f258c1d14_o
RESPONSE VEST (dia tulih) code: DLA100-88-C-0425 aku tak tau askar mana punya...ada satu jer kedai bawak masuk...so aku beli

Bilik barang military totis 4250552213_b037a0bc58_o
Indonesia or Thailand (u guess, i rasa indonesia) Combat Body Armour MK1 Nato CG/8470-99-132-0964, ada pocket untuk letak menda kalis peluru tu...

Bilik barang military totis 4250553075_a219942e77_o
baju hujan ayah aku masa tentera, dalam keadaan teramat baik sbb aku jaga, baju ni kekadang aku buat ghillies, penyamaran daun kat baju ni efektif dari corak rimau baru tu...

Bilik barang military totis 4250553889_5a2fecc4c7_o
kegunaan vest ni aku rasa untuk gantung grenades (any ideas?), US Army punya kot...

Bilik barang military totis 4251328306_3fd778a238_o
pelapik lutut (siku pun ada tapi tak guna) 511 Tactical original bukan yang tiruan walaupun lebih kurang sama jer...

Bilik barang military totis 4251330052_7b0d20d828_o
Bilik barang military totis 4250558329_975fea2094_o
Bilik barang military totis 4250557781_25105a66c0_o
US ARMY webbing (exactly macam Bruce Willis pakai dalam citer TEARS OF THE SUN)

Bilik barang military totis 4251332326_ffdb8ca2c1_o
balaclava terpakai UNGERIN pemberian member aku, terpakai ke tidak janji UNGERIN punya...who cares...aku basuh & simpan

Bilik barang military totis 4251333092_438053cd8e_o
glove terpakai UNGERIN, ni member bagi jugak, glove ni dia beli sendiri so lain orang lain jenis glove ikut keselesaan memasing...

Bilik barang military totis 4251334430_db80856e20_o
boots MALBATT, aku nampak boot ni dipakai oleh tak salah aku Panglima Angkatan Tentera, aku nampak dalam MilitaryPhotos...kaler dia dulu cokelat muda tapi aku dah kiwi dah...

Bilik barang military totis 4250561365_55c81a9f01_o
beg rifle 511 Tactical

Bilik barang military totis 4251335352_c943533eb5_o
Bilik barang military totis 4251335960_48e500c29a_o
rifle universal bi-pod, picatinny rail tu bleh di cabut...

Bilik barang military totis 4251338220_ee0dcf3144_o
buttstock M4, tak leh guna dah...

Bilik barang military totis 4251337458_94460b6b49_o
Camel Bag + mini bag pack...paip aku cabut dah...

Bilik barang military totis 4251338838_ce90d1d47b_o
bag pack saiz beso...XL


Last edited by totttis on Thu Jan 07, 2010 3:05 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien

Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 39
Location : in an office under the basement

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyThu Jan 07, 2010 2:19 pm

koleksi ngko berjaya membuat aku jadi jeles. aku ngumpul gak. tapi x sampai tahap banyak macam ni. hehehehe... kuantan payah nak cari. ada satu tp dh pndah entah kemana.

_________________
Bilik barang military totis M4risfamilys
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyThu Jan 07, 2010 2:48 pm

haha...x de la sangat, koleksi kecil-kecilan jer, aku beli pun sebab nak pakai untuk paintball...
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyThu Jan 07, 2010 6:17 pm

Bilik barang military totis 4253711202_014696298a_o
Bilik barang military totis 4253711200_a5f98ca7e4_o
Bilik barang military totis 4253711206_0d4ffe8781_o
Bilik barang military totis 4253711208_c46eb43fbc_o

helmet ni made by EYE TACTICAL, model CM110, bahagian face mask tu aku dah bukak, dok simpan dalam kotak, nanti aku punggah keluar...aku dah cat camo dah, warna asal dia hitam...
http://www.eyetactical.com/products/milsim/index.html

CM110
Mask and Helmet Training System

The CM110 Mask & Helmet system offers full head and face protection consisting of our mask, replica PASGT helmet and a removable and washable neck and throat protector.

This product is ideal for Military and Police training academies. This product is currently used by a number of US and NATO Military and Law Enforcement countries for combat and scenario based training. Woodland Camo, Army ACU and Marpat helmet covers are also included with this kit.


Bilik barang military totis 4253711210_91fb4fc119_o
Bilik barang military totis 4253711214_4b4a2f200f_o
boonie hat ayah aku masa dia masih in service, aku pulak masa sekolah dulu agak kurang cerdik sebab pi kaler bahagian dalam dia warna biru, so aku boleh pakai g sekolah... sekarang baru rasa menyesal...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien

Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 39
Location : in an office under the basement

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyFri Jan 08, 2010 11:41 am

@totttis wrote:
Bilik barang military totis 4253711202_014696298a_o

genuine atau replika ni? brp RM?

_________________
Bilik barang military totis M4risfamilys
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyFri Jan 08, 2010 11:54 am

kurien, masuk la link web aku bagi ni, genuine EYE TACTICAL nye helmet...

CM110
Mask and Helmet Training System

The CM110 Mask & Helmet system offers full head and face protection consisting of our mask, replica PASGT helmet and a removable and washable neck and throat protector.

This product is ideal for Military and Police training academies. This product is currently used by a number of US and NATO Military and Law Enforcement countries for combat and scenario based training. Woodland Camo, Army ACU and Marpat helmet covers are also included with this kit.


RM500 for the helmet & googles
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan

Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 45
Location : Ipoh, Perak.

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyFri Jan 08, 2010 12:48 pm

minat betul dgn boonie hat tu.

_________________
Bilik barang military totis Flag1

"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyFri Jan 08, 2010 3:16 pm

aku simpan bonnie hat tu dari tahun 1987 sampai sekarang... sayang gila kat boonie tu...
Back to top Go down
Sniper_Gunung
Civilian
Civilian
Sniper_Gunung

Posts : 32
Join date : 26/12/2009
Age : 53
Location : Sniper Hide

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptySat Jan 09, 2010 4:30 am

[img][/img]Bilik barang military totis 422575399925690full

Bro, bukan marker laa. Omputih pun panggil gun. Tengok ads tu. Itula orang kita, dah tahu benda tu kena ada permit, owner tak boleh terima. Dia orang kata bukan senjata, Marker. Hahahahah!! Walau pun lidi boleh membunuh di kira senjata. Betul tak? Komen??


Last edited by Sniper_Gunung on Sat Jan 09, 2010 4:37 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Sniper_Gunung
Civilian
Civilian
Sniper_Gunung

Posts : 32
Join date : 26/12/2009
Age : 53
Location : Sniper Hide

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptySat Jan 09, 2010 4:35 am

@totttis wrote:
kurien, masuk la link web aku bagi ni, genuine EYE TACTICAL nye helmet...

CM110
Mask and Helmet Training System

The CM110 Mask & Helmet system offers full head and face protection consisting of our mask, replica PASGT helmet and a removable and washable neck and throat protector.

This product is ideal for Military and Police training academies. This product is currently used by a number of US and NATO Military and Law Enforcement countries for combat and scenario based training. Woodland Camo, Army ACU and Marpat helmet covers are also included with this kit.


RM500 for the helmet & googles

Saya ada genuine Kevlar helmet dapat dua di Somalia. Satu dah jual, satu aku simpan. Omputih yg kerja dgn UN bahagian supply bagi free aje. Gambar takada helmet dlm tong di stor. Susah nak amik.
Back to top Go down
Sniper_Gunung
Civilian
Civilian
Sniper_Gunung

Posts : 32
Join date : 26/12/2009
Age : 53
Location : Sniper Hide

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Pindah rumah daaa.   Bilik barang military totis EmptySat Jan 09, 2010 4:47 am

Pindah rumah


Last edited by Sniper_Gunung on Mon Jan 11, 2010 5:12 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptySun Jan 10, 2010 12:16 am

bro sniper gunung, eloklah kiranya jangan di spam dalam bilik barang military saya, elok bro bukak satu thread tentang barang-barang military simpanan bro...tq for ur cooperation... Laughing
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptySun Jan 10, 2010 12:30 am

@Sniper_Gunung wrote:
Bilik barang military totis 422575399925690full

Bro, bukan marker laa. Omputih pun panggil gun. Tengok ads tu. Itula orang kita, dah tahu benda tu kena ada permit, owner tak boleh terima. Dia orang kata bukan senjata, Marker. Hahahahah!! Walau pun lidi boleh membunuh di kira senjata. Betul tak? Komen??

bro untuk menjawab soalan bro ni, my friend aka bos besar kat Paintball Valley Bukit Cherakah is the first man in Malaysia yang bawak masuk dan kenalkan permainan sukan Paintball di Malaysia, masa tu speedball jer, woodsball belum ada... So dari yang dia kata no need permit for players tapi pengusaha yang kena ada permit. Kepada player yang nak menyimpan paintball gun ni pulak paintball gun mestilah disimpan di dalam beg atau kotak tertutup dan dimasukkan ke dalam bonet dan tak boleh ditunjuk-tunjuk kepada sesiapa.

Dan juga barrel mestilah di cabut dari gun tu (jarang orang cabut kecuali sniper barrel yang panjang tu sebab tak muat beg). Aku pun takut jugak memula nak bawak marker & aku simpan kat paintball valley tu jer tapi lama-kelamaan aku pun dah start bawak balik...

Masuk sekarang dah lebih 7 kali aku kena tahan roadblock sebab dia nengok keta aku banyak bebarang military pelik-pelik dan jawapan aku mudah, "saya baru balik paintball encik", lepas tu tunjukkan la bebarang paintball yang kita ada, yang penting pellet@peluru paintball tu ditunjuk...

Beg senapang tu kalau disuruh bukak baru bukak kalau ditanya jer cakap la senapang paintball...abis citer...member aku pun ada pengalaman sebegini dan takde seorang pun yang gun dia kena rampas, polis tahu which one is recreational toys dan real gun...even UTK guys yang main paintball sesama kitaorang pun cakap benda yang sama.

sebab tu airsoft diharamkan sebab looks like real gun but paintball gun aku ingat hanya 30% look alike...

ps: why we all in the world call it MARKER : to MARK our opponent dengan balls with paint inside.
Back to top Go down
Sniper_Gunung
Civilian
Civilian
Sniper_Gunung

Posts : 32
Join date : 26/12/2009
Age : 53
Location : Sniper Hide

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptySun Jan 10, 2010 9:45 am

@totttis wrote:
@Sniper_Gunung wrote:
Bilik barang military totis 422575399925690full

Bro, bukan marker laa. Omputih pun panggil gun. Tengok ads tu. Itula orang kita, dah tahu benda tu kena ada permit, owner tak boleh terima. Dia orang kata bukan senjata, Marker. Hahahahah!! Walau pun lidi boleh membunuh di kira senjata. Betul tak? Komen??

bro untuk menjawab soalan bro ni, my friend aka bos besar kat Paintball Valley Bukit Cherakah is the first man in Malaysia yang bawak masuk dan kenalkan permainan sukan Paintball di Malaysia, masa tu speedball jer, woodsball belum ada... So dari yang dia kata no need permit for players tapi pengusaha yang kena ada permit. Kepada player yang nak menyimpan paintball gun ni pulak paintball gun mestilah disimpan di dalam beg atau kotak tertutup dan dimasukkan ke dalam bonet dan tak boleh ditunjuk-tunjuk kepada sesiapa.

Dan juga barrel mestilah di cabut dari gun tu (jarang orang cabut kecuali sniper barrel yang panjang tu sebab tak muat beg). Aku pun takut jugak memula nak bawak marker & aku simpan kat paintball valley tu jer tapi lama-kelamaan aku pun dah start bawak balik...

Masuk sekarang dah lebih 7 kali aku kena tahan roadblock sebab dia nengok keta aku banyak bebarang military pelik-pelik dan jawapan aku mudah, "saya baru balik paintball encik", lepas tu tunjukkan la bebarang paintball yang kita ada, yang penting pellet@peluru paintball tu ditunjuk...

Beg senapang tu kalau disuruh bukak baru bukak kalau ditanya jer cakap la senapang paintball...abis citer...member aku pun ada pengalaman sebegini dan takde seorang pun yang gun dia kena rampas, polis tahu which one is recreational toys dan real gun...even UTK guys yang main paintball sesama kitaorang pun cakap benda yang sama.

sebab tu airsoft diharamkan sebab looks like real gun but paintball gun aku ingat hanya 30% look alike...

ps: why we all in the world call it MARKER : to MARK our opponent dengan balls with paint inside.

Bilik barang military totis 15949169
Bilik barang military totis Lp1p

Artikel ini saya cari dalam internet. Apa yang u bagitau tu tentang keselamatan senjata. Saya kalau bawa balik pistol saya asingkan slide laras, magazin dan peluru, takut anak jumpa nanti. SOP yg u bagitau tu kebanyakannya SOP keselamatan senjata. FYI saya ahli Kelab Menembak Kajang. Tentang polis/UTK tu saya agak kurang ariff tentang undang-undang. Sebagai contoh lesen hanya dikeluarkan kepada ahli exco kelab. Apabila ada pertandingan Exco yg bertanggungjawab akan membawa senjata berkenaan ke lapangsasar kelab penganjur. Ini bermaksud tokey paintball u memang ada lesen untuk berberapa paintball maka individu yg nak bermain hendaklah menyewa dari tokey berkenaan. Bukan beli secara haram. Kita guna common sense kitala, kalau tak payah pakai lesen dah lama paintball ni ada jual kat Careffour, Tesco atau supermarket. Mungkin kedai cina biasa pun boleh jual. Sebab lesenlah mereka ini tak boleh jual. Jadi u buatlah research dan tanya betul-betul dgn tokey u tu. Saya rasa apa yg dia bagitau tu salah sebab dia bisnes cari duit. Mungkin saya akan tanya kawan saya di KDN. Pejabat saya dgn KDN satu Wilayah. Harap maklum.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien

Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 39
Location : in an office under the basement

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptySun Jan 10, 2010 5:34 pm

sabaq no... hehehe Very Happy as long takde perkara buruk yang berlaku... lets keep it that way. janji satu je. DISPLIN. ada benda ni takde masalah punya.

_________________
Bilik barang military totis M4risfamilys
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
MR. STARK
Forum Administrator
MR. STARK

Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptySun Jan 10, 2010 11:00 pm

nnt aku buat announcement pasal bilik koleksi masing2

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyMon Jan 11, 2010 10:47 am

@Sniper_Gunung wrote:
Bilik barang military totis 15949169
Bilik barang military totis Lp1p

Artikel ini saya cari dalam internet. Apa yang u bagitau tu tentang keselamatan senjata. Saya kalau bawa balik pistol saya asingkan slide laras, magazin dan peluru, takut anak jumpa nanti. SOP yg u bagitau tu kebanyakannya SOP keselamatan senjata. FYI saya ahli Kelab Menembak Kajang. Tentang polis/UTK tu saya agak kurang ariff tentang undang-undang. Sebagai contoh lesen hanya dikeluarkan kepada ahli exco kelab. Apabila ada pertandingan Exco yg bertanggungjawab akan membawa senjata berkenaan ke lapangsasar kelab penganjur. Ini bermaksud tokey paintball u memang ada lesen untuk berberapa paintball maka individu yg nak bermain hendaklah menyewa dari tokey berkenaan. Bukan beli secara haram. Kita guna common sense kitala, kalau tak payah pakai lesen dah lama paintball ni ada jual kat Careffour, Tesco atau supermarket. Mungkin kedai cina biasa pun boleh jual. Sebab lesenlah mereka ini tak boleh jual. Jadi u buatlah research dan tanya betul-betul dgn tokey u tu. Saya rasa apa yg dia bagitau tu salah sebab dia bisnes cari duit. Mungkin saya akan tanya kawan saya di KDN. Pejabat saya dgn KDN satu Wilayah. Harap maklum.

ok bagus jugak kalau ditanya in detail dengan KDN at least player cam kitaorang tahu, anyway kedai yang jual bebarang paintball ni cemana pulak? ada 5-6 kedai di KL alone... Kitaorang beli dari sana, bukan dari tokey paintball tu. Kalau kedai tu dapat lesen untuk menjual nya kepada orang awam, so macamana tu? this means this paintball gun is still legal to purchase & kami tak beli secara haram pun...

anyway, mr.kurien, this is a very healthy topic to discuss, so no heart feeling pun...
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
totttis

Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 45
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyMon Jan 11, 2010 11:06 am

Admin bleh delete this post-post tak, tq

Trooper_Knife wrote:
Saya ada genuine Kevlar helmet dapat dua di Somalia. Satu dah jual, satu aku simpan. Omputih yg kerja dgn UN bahagian supply bagi free aje. Gambar takada helmet dlm tong di stor. Susah nak amik.

@Sniper_Gunung wrote:
ganas tu brot. heavy smoker ke? Very Happy betul ke orang cakap, kalau nak jadi sniper yg bagus, kena berhenti merokok?

@Akmal3110 wrote:
Yang tepi-tepi tu kelongsong ka? Berapa dia punya kaliber?

@Sniper_Gunung wrote:
Yang belt-link tu 7.62mm, tengah 40mm. Betul ciri-ciri sniper yg baik adalah tak merokok. Sniper US SF banyak yg kunyah tembakau mcm koboi dulu-dulu tapi banyak meludah.

@Akmal3110 wrote:
40mm yang ni daripada M203 or M79? Atau dua-dua?

@Sniper_Gunung wrote:
Sebelum saya jawab, saya nak tahu apakah kelainan 40mm M203 berbanding M79?

@Akmal3110 wrote:
Dari segi ukuran sama sahaja kan? 40x46mm. Cuma jenis yang boleh dilancarkan dari M203 rasanya lebih banyak.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan

Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 45
Location : Ipoh, Perak.

Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis EmptyMon Jan 11, 2010 12:16 pm

Kalau dah posting warga lain kat dalam thread pun awak rasakan "spam", baik buat saja blog. Habis cerita.

_________________
Bilik barang military totis Flag1

"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Sponsored content




Bilik barang military totis Empty
PostSubject: Re: Bilik barang military totis   Bilik barang military totis Empty

Back to top Go down
 
Bilik barang military totis
Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: