FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  Latest imagesLatest images  RegisterRegister  Log in  

 

 KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002

Go down 
+29
Megat_komeng
GEMPURWIRA
azim09
ejoy120485
HelangRimba
generalkiva
super_nova
tomcat tiram
tanahmelayu2020
khairil
syark the ghost
Reza Su-30MKM
Anakpencen
ggk
payid430
remyzero09
jebat2000
rgt356
mr. kurien
Akmal3110
katon
afiq flanker
tzerole
kuk
ikansadinmknorang
Laksamana Sunan
alor star airmen
mihar87
MR. STARK
33 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
Akmal3110


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 34
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyThu Dec 24, 2009 10:53 am

Tempur dan Perajurit masing-masing adakan jualan murah majalah masa LIMA 09. Saya rembat gak skit.
Back to top Go down
jebat2000
Specialist
Specialist
jebat2000


Posts : 190
Join date : 03/01/2010
Age : 62
Location : Jitra Kedah

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyTue Jan 05, 2010 9:41 pm

ikansadinmknorang wrote:
haha..soklan...

camne nk masuk gambo dr pc ke site nie...pkai host image tu ke ape ke...??

tuan boleh guna photobucket. down load dan copy img dan paste ke forum. jangan lupa resize pic kepada size bersesuaian.
http://photobucket.com/
Back to top Go down
http://min-def.blogspot.com/
jebat2000
Specialist
Specialist
jebat2000


Posts : 190
Join date : 03/01/2010
Age : 62
Location : Jitra Kedah

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyTue Jan 05, 2010 9:46 pm

saya ada koleksi perajurit dari tahun 2006 hingga sekarang.Tempur, adj, Majalah samudera TLDM, BTDM pun ada. Kalau nak baca mai umah le... nak pinjam tak boleh hehehe.
Back to top Go down
http://min-def.blogspot.com/
remyzero09
Corporal
Corporal
remyzero09


Posts : 248
Join date : 28/12/2009
Age : 42
Location : Kuala Lumpur

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyMon Jan 11, 2010 8:02 am

trooper_knife wrote:
tak dinafikan, TEMPUR adalah serpihan dpd PERAJURIT. pernah berlaku PERAJURIT claim foto yang digunakan dalam TEMPUR adalah hak milik PERAJURIT dan TEMPUR telah memohon maaf secara terbuka akan isu tersebut. kedua-dua mag tu ada perbezaan dan penampilan yg tersendiri.

baik dari RM hinggalah kpd kualiti kertas, foto2, dan artikel yg terkandung didlmnya jelas terdapat perbezaan. namun begitu pada saya, TEMPUR (ahmad fuad) agak berani utk membuat perubahan yg agak drastik berbanding dgn PERAJURIT yg masih cuba utk mengekalkan identitinya. cuma selepas TEMPUR mulai dipasaran, barulah PERAJURIT mula mengorak langkah utk cuba bersaing dgn pesaingnya.

bagi saya, dua2 saya beli. pasal dua2 mag tu tetap punyai sifat yg tersendiri. bab RM, memang akan spend RM36 every month utk dua2 mag tu. tepuk dada, tanyalah selera. KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Icon_tongue

Tempur mengikut pandangan saya lebih kritis berkaitan dengan isu-isu pertahanan negara.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 44
Location : in an office under the basement

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyMon Jan 11, 2010 9:05 am

remyzero09 wrote:
trooper_knife wrote:
tak dinafikan, TEMPUR adalah serpihan dpd PERAJURIT. pernah berlaku PERAJURIT claim foto yang digunakan dalam TEMPUR adalah hak milik PERAJURIT dan TEMPUR telah memohon maaf secara terbuka akan isu tersebut. kedua-dua mag tu ada perbezaan dan penampilan yg tersendiri.

baik dari RM hinggalah kpd kualiti kertas, foto2, dan artikel yg terkandung didlmnya jelas terdapat perbezaan. namun begitu pada saya, TEMPUR (ahmad fuad) agak berani utk membuat perubahan yg agak drastik berbanding dgn PERAJURIT yg masih cuba utk mengekalkan identitinya. cuma selepas TEMPUR mulai dipasaran, barulah PERAJURIT mula mengorak langkah utk cuba bersaing dgn pesaingnya.

bagi saya, dua2 saya beli. pasal dua2 mag tu tetap punyai sifat yg tersendiri. bab RM, memang akan spend RM36 every month utk dua2 mag tu. tepuk dada, tanyalah selera. KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Icon_tongue

Tempur mengikut pandangan saya lebih kritis berkaitan dengan isu-isu pertahanan negara.

aku tiap-tiap bulan memang dh sedia RM26 untuk TEMPUR dengan PERAJURIT. kalau ada majalah lain akan muncul pada masa depan akan tetap ku langgan.
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
afiq flanker


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 35
Location : atas udara

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyWed Feb 10, 2010 2:58 am

mr. kurien wrote:
remyzero09 wrote:
trooper_knife wrote:
tak dinafikan, TEMPUR adalah serpihan dpd PERAJURIT. pernah berlaku PERAJURIT claim foto yang digunakan dalam TEMPUR adalah hak milik PERAJURIT dan TEMPUR telah memohon maaf secara terbuka akan isu tersebut. kedua-dua mag tu ada perbezaan dan penampilan yg tersendiri.

baik dari RM hinggalah kpd kualiti kertas, foto2, dan artikel yg terkandung didlmnya jelas terdapat perbezaan. namun begitu pada saya, TEMPUR (ahmad fuad) agak berani utk membuat perubahan yg agak drastik berbanding dgn PERAJURIT yg masih cuba utk mengekalkan identitinya. cuma selepas TEMPUR mulai dipasaran, barulah PERAJURIT mula mengorak langkah utk cuba bersaing dgn pesaingnya.

bagi saya, dua2 saya beli. pasal dua2 mag tu tetap punyai sifat yg tersendiri. bab RM, memang akan spend RM36 every month utk dua2 mag tu. tepuk dada, tanyalah selera. KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Icon_tongue

Tempur mengikut pandangan saya lebih kritis berkaitan dengan isu-isu pertahanan negara.

aku tiap-tiap bulan memang dh sedia RM26 untuk TEMPUR dengan PERAJURIT. kalau ada majalah lain akan muncul pada masa depan akan tetap ku langgan.

samelah tu, dlm hati xnak beli tp bila dah ade depan mata, hurm terbang RM26, huhuhu
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
afiq flanker


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 35
Location : atas udara

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyWed Feb 10, 2010 3:01 am

Akmal3110 wrote:
Di tempat saya belajar iaitu di daerah Besut memang takdak majalah2 macam ni. Kalau nak jugak, saya kena tempah dekat kawan saya yang balik tiap2 minggu ke Kota Bharu. Baru mula kumpul tahun ni majalah Perajurit dan Tempur. Itu pun tak lengkap. 'Miss' jugak. Sad Sad

kat jertih ade akmal, kedai die kecik je, depan pasar jertih, 1 lagi tempat sebelah zon ria jertih, sebaris dengan pejabat mara
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
Akmal3110


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 34
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyWed Feb 10, 2010 7:01 am

Yeke. Tak perasan pulak. Nanti try usha kat situ.
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major
payid430


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 43
Location : Anywhere & everywhere

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyWed Feb 10, 2010 10:27 am

Tuan Admin..permintaan...mane satu majalah Perajurit Keluaran Pertama....
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 44
Location : in an office under the basement

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyWed Feb 10, 2010 10:55 am

payid430 wrote:
Tuan Admin..permintaan...mane satu majalah Perajurit Keluaran Pertama....

huuuu... rare item ni. payah nak cari. majalah ni keluaran 1st issue masa aku form 3. kalau tak salah tahun 1994 gitu la lebih kurang.
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
ggk


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 44

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyWed Feb 10, 2010 11:04 am

aku dah 2-3 bulan tak beli dua2 magazine...sibuk sangat seh..tu yang berenti aktiviti menyekan gambo tu
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 44
Location : in an office under the basement

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyWed Feb 10, 2010 12:03 pm

ggk wrote:
aku dah 2-3 bulan tak beli dua2 magazine...sibuk sangat seh..tu yang berenti aktiviti menyekan gambo tu

aku pulak jenis memang tak boleh miss... guane2 nak kena cari jugak. setakat ni ada la 2 3 isu yang tertinggal. tapi koleksi aku dari mula sekolah menengah sampai la ke tahun 2000... semua habis burn dek api. kalau tak, boleh aku tunjuk korg 1 1 muka depan kulit PERAJURIT.
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
afiq flanker


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 35
Location : atas udara

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyWed Feb 10, 2010 12:46 pm

bru je beli majalah perajurit dgn tempur, hajat dihati nak g makan tp tak jadi nak makan coz terbeli majalah nie, duit dlm poket RM30 je
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 44
Location : in an office under the basement

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyWed Feb 10, 2010 12:52 pm

afiq flanker wrote:
bru je beli majalah perajurit dgn tempur, hajat dihati nak g makan tp tak jadi nak makan coz terbeli majalah nie, duit dlm poket RM30 je

kalau dalam ekonomi, situasi ngko ni boleh dikatakan sebagai kehendak melebihi keperluan. hahahaha... takpe FAMA ade.
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
afiq flanker


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 35
Location : atas udara

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyWed Feb 10, 2010 1:06 pm

ape kaitan dgn FAMA plak?
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
Akmal3110


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 34
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyWed Feb 10, 2010 3:09 pm

Tu kan hang punya biasiswa. Hahaha...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
afiq flanker


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 35
Location : atas udara

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyWed Feb 10, 2010 3:13 pm

aku punya MARA la
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
Akmal3110


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 34
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyWed Feb 10, 2010 3:20 pm

Hehehe. FAMA tu maksudnya Pa&Ma atau Pak & Mak. Parent la. Hehehe...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
afiq flanker


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 35
Location : atas udara

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyWed Feb 10, 2010 3:28 pm

hehehe...lain cakap biar terang, huahahaha
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
afiq flanker


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 35
Location : atas udara

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptyWed Feb 10, 2010 8:29 pm

review perajurit dgn tempur bulan nie

perajurit:

bab aeroangkasa...
1. Kuasa udara asia tenggara
2. MiG29N

bab darat...
1. Apc 6x6 Unifil

bab maritim...
1. wawancara APMM

bab pelbagai...
1. cacatan perajurit
2. operasi setia bersepadu
3. PSSTLDM
4. sistem infantri
5. model
6. surat pembaca
7. leftenan adnan saidi
8. bravo two zero
9. garis maginot


tempur:

1. anatomi kepada satu kekalahan (
2. ied dan pengajaran dari peperangan
3. afghanistan ( peperangan halimunan di alam nyata dan maya )
4. afghanistan ( medan ujian uav )
5. menguji kemampuan amerika syarikat dan isaf
6. rejimen paracut
7. ocs...ots ( pusat latihan pegawai graduan tentera as )
8. wartawan pertahanan
9. pertempuran di padang meha
10. su-24 fencer

::::::: sekian ::::::::
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 44
Location : in an office under the basement

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptySat Feb 13, 2010 12:09 am

aku tak nampak lagi bayang tempur sama perajurit di bandar kota bharu ni.
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
afiq flanker


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 35
Location : atas udara

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptySat Feb 13, 2010 12:12 am

biar betik....
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 44
Location : in an office under the basement

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptySat Feb 13, 2010 12:19 am

kedai lain tak tengok lagi. Esok aku survey lagi.
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
afiq flanker


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 35
Location : atas udara

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptySat Feb 13, 2010 12:21 am

usaha tangga kejayaan bro...hehehe, esk wat explorace cari buku tempur and perajurit kat bandar kota bharu...klu boleh wat kerahan tenaga skali
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 44
Location : in an office under the basement

KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 EmptySat Feb 13, 2010 12:27 am

sememangnya idea yang amat tak bernas sekali. Tapi akan dipertimbangkan oleh jawatankuasa meja bulat. Hahaha
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Sponsored content





KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty
PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002 - Page 2 Empty

Back to top Go down
 
KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002
Back to top 
Page 2 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?
» majalah tempur
» Koleksi Barang Sniper_Gunung
» koleksi militari kadiax_best
» Koleksi Tentera Udara

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: