FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

 

 Pelbagai lagu Perang

Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major
von

Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 54
Location : car junk

Pelbagai lagu Perang  Empty
PostSubject: Pelbagai lagu Perang    Pelbagai lagu Perang  EmptyMon May 03, 2010 5:21 pm

Siapa dah tgk cerita "Pacific", tugas di pasifik dipikul oleh US Marines..
dan kat bawah ini adalah lagu march US Marines



bersemangat betul aku dengar benda ni...Ada versi lain yang lagi sedap tapi tak jumpa
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
Akmal3110

Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 31
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

Pelbagai lagu Perang  Empty
PostSubject: Re: Pelbagai lagu Perang    Pelbagai lagu Perang  EmptySat May 08, 2010 11:30 pm

Saya pon memang naik semangat bila dengar lagu kebangsaan Russia ni. Sangat bersemangat nadanya.
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major
von

Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 54
Location : car junk

Pelbagai lagu Perang  Empty
PostSubject: Re: Pelbagai lagu Perang    Pelbagai lagu Perang  EmptySat May 08, 2010 11:41 pm

Memang betul tu Nasiru dan Akmal...saya dah siap d/load lagu2 national anthem terutama
yg Rusia ni punya....asalnya lagu ni adalah national Anthem Soviet Union, bila Soviet jatuh
pada 1990....Lagu ni dipinjam kejap untuk kesatuan Rusia, lepas tu Natioanalis Rusia yg
memegang tampuk kuasa tukar ke irama lain iaitu "Patrioticheskaya pesnya". Mula digunakan
pada 1993. Tapi tak berapa umphh lagu...kurang smangat. So pada 2000 Vladimir Putin mengarahkan
supaya lagiu asal Soviet dimainkan semula..cuma tukar menjadi Russian National Anthem...
nak pergi perang ke, tournament sukan ke...mmg molek irama macam ni....
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major
von

Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 54
Location : car junk

Pelbagai lagu Perang  Empty
PostSubject: Re: Pelbagai lagu Perang    Pelbagai lagu Perang  EmptySat May 08, 2010 11:44 pm

Nasiru....Russian National anthem tu ada banyak versi...versi rock pun ada...
cuba pe surf kat u tube.....cuba hang dgr rock punya...umphhh
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
Akmal3110

Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 31
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

Pelbagai lagu Perang  Empty
PostSubject: Re: Pelbagai lagu Perang    Pelbagai lagu Perang  EmptySat May 08, 2010 11:49 pm

Yang rock punya saya dengar sambil tengok video Berkut terbang. Terbaik...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major
von

Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 54
Location : car junk

Pelbagai lagu Perang  Empty
PostSubject: Re: Pelbagai lagu Perang    Pelbagai lagu Perang  EmptySat May 08, 2010 11:55 pm

Anthem kat bawah ni kallo nak ikutkan lari dari topic, takpa lah sekali-sekala utk info kita
jugak...Yg kat bawah tu adalah National Anrhem untuk Kesatuan Eropah (EU). Kalo siapa biasa
dgr lagu klasik..mmg lagu ni adalah muzik klasik dikarang oleh composer ternama Ludwig van
Beethoven bertajuk Symphony No.9.