FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  Latest imagesLatest images  RegisterRegister  Log in  

 

 Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)

Go down 
+38
applemints
totttis
marker november
SgtKurtz
straw hat
msy_300177
MR. STARK
m1ng1e3
Akmal3110
skyline
gafaro
generalkiva
daisy_duke
camo37
black
alphafoxsierra
LimaTangoMike
fir8305
leyha
HelangRimba
canteenRIFLE
kerianiers
jimio
Oberstgruppenfuhrer Anwar
mr. kurien
kuk
FaR-EiQ
sunlay
tomcat tiram
Reza Su-30MKM
airborne_boyz
zilfa87
afiq flanker
jebat2000
faizal_bulat
syark the ghost
paskau_x
Laksamana Sunan
42 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15  Next
AuthorMessage
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
kuk


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 47
Location : Kelantan

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptySun Jul 25, 2010 3:57 pm

Naik harapan tu boleh kurien. Tapi penat nak drive la. Kalu setakat 2 orang nak tumpang tu boleh lagi la. Hang punya harapan bila lagi. Mak ayah hang dah bising tu. Nak sangat pegang cucu Twisted Evil
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 44
Location : in an office under the basement

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptySun Jul 25, 2010 4:10 pm

OFF TOPIC!!! OFF TOPIC!!! muahahahaha
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
kuk


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 47
Location : Kelantan

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptySun Jul 25, 2010 4:13 pm

warggggggggggggggggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kantoi Razz
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
kuk


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 47
Location : Kelantan

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptySun Jul 25, 2010 4:13 pm

Aku teringin nak ke muzium TLDM sekali lagi la
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant
Oberstgruppenfuhrer Anwar


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 33
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptySun Jul 25, 2010 5:31 pm

kuk wrote:
Aku teringin nak ke muzium TLDM sekali lagi la

kalau saya hanya ikut lawatan kt kwsan melaka dan berhampiran dgn sempadan negeri melaka,cnthnya mcm Muzium TLDM dan Muzium Bukit Kepong je boleh x??~hu~~nama je saya ni tinggal kt Melaka,tp muzium TLDM mmg x pernah pergi pun~ lol!
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptySun Jul 25, 2010 8:20 pm

Oberstgruppenfuhrer Anwar wrote:
kuk wrote:
Aku teringin nak ke muzium TLDM sekali lagi la

kalau saya hanya ikut lawatan kt kwsan melaka dan berhampiran dgn sempadan negeri melaka,cnthnya mcm Muzium TLDM dan Muzium Bukit Kepong je boleh x??~hu~~nama je saya ni tinggal kt Melaka,tp muzium TLDM mmg x pernah pergi pun~ lol!

tentu saja boleh comrade. bukan bermakna setiap peserta mestilah mengikuti setiap aktiviti misi ini. terpulang kepada mereka samada ingin menyertai kesemuanya atau pun tidak. maklumlah, masing-masing ada komitmen sendiri.
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
jimio


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 53
Location : Talipendek

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyTue Jul 27, 2010 3:18 pm

rumah Pena Celoreng masukkan tak?
Idea chartered bas tu cantik kalau peserta MMW3 tu ramai dan tak membebankan sangat nanti..
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyTue Jul 27, 2010 3:34 pm

jimio wrote:
rumah Pena Celoreng masukkan tak?
Idea chartered bas tu cantik kalau peserta MMW3 tu ramai dan tak membebankan sangat nanti..

Alamak jimio. Den terlupa lah nak masukkan rumah Pena Celoreng. Nanti kita masukkan sekali dalam senarai tempat yang dikunjungi tu.
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class
kerianiers


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 42
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptySat Aug 28, 2010 11:50 pm

wahh..menarik...macam nak ikut..kalo dah konpom tarikh bagitau segera..bleh aply cuti..muzium TLDM di melaka tu ex-KD Sri Terengganu..dah ditamat tauliah...dah lebih 13 tahun kot muzium tu..aku penah pi tapi lama dulu..yg muzium bukit kepong tu memang teringin aku nak pegi..dok tengok filem Bukit Kepong je nak tengok tapak sebenar balai tu jugak..inform segera tarikh sebenar ye geng2 PP semua...Smile
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
syark the ghost


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 38
Location : Shah Alam

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptySun Aug 29, 2010 1:08 am

boleh bro...no hal punyerr...sama2 kita meyelami sejarah silam Smile
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptySun Aug 29, 2010 1:17 am

Boleh convoi sama dari perak ke melaka nanti.
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant
Reza Su-30MKM


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 47
Location : Selatan Malaysia

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyTue Sep 07, 2010 11:21 pm

Tuan General..dgr citer rancangan ke Melaka tu diubah lokasinya.Kalo benar harap maklumkan tarikh yg tepat
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyWed Sep 08, 2010 6:52 am

Sebenarnya ia masih dalam perancangan. Belum diputuskan lagi. Sehingga diberitahu kelak. Kita masih lagi berpegang kepada perancangan awal.
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
kuk


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 47
Location : Kelantan

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyWed Sep 08, 2010 8:31 am

Comrad, harapnya perancangan kita kali ni jadi sebab aku fikir, ramai yang nak ikut sekali nanti
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyWed Sep 08, 2010 8:33 am

Semestinya akan dilaksanakan. Kali ini dengan lebih happening. Hehe
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class
canteenRIFLE


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 46

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyWed Sep 08, 2010 8:38 am

[kalo ramai kite sewa bus la..buat rombongan cek kiah...same je cost die aku rase..kalo drive sendiri..dgn myk..tol..penat lg....ni kite ramai2 naik bus..lg syok ehehee...kite charted la 1 bus..kalo ramai la katekan ade 20 org ke dah boleh dah ehehee...]


kalau nak aku bleh rekomen kan driver n bas sekali terbaikkkkk!!!!
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
HelangRimba


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 40
Location : Cheras, Kuala Lumpur

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyWed Sep 08, 2010 9:22 am

canteenRIFLE wrote:
[kalo ramai kite sewa bus la..buat rombongan cek kiah...same je cost die aku rase..kalo drive sendiri..dgn myk..tol..penat lg....ni kite ramai2 naik bus..lg syok ehehee...kite charted la 1 bus..kalo ramai la katekan ade 20 org ke dah boleh dah ehehee...]


kalau nak aku bleh rekomen kan driver n bas sekali terbaikkkkk!!!!

best gak ni.. rombongan sambil belajar..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
syark the ghost


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 38
Location : Shah Alam

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyWed Sep 08, 2010 10:02 am

kali aku nk enjoy je..x nk organize..rehat plak..bg org lain plak kakakaka
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyWed Sep 08, 2010 10:36 am

Ada sesiapa yang nak volunteer untuk jadi organiser? Kami akan membantu beliau.
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant
Reza Su-30MKM


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 47
Location : Selatan Malaysia

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyWed Sep 08, 2010 6:31 pm

General..saya bole bantu sikit la utk projek ni bcoz lokasi pun dah dekat dgn tempat saya,satu lagi memandangkan jalan kat negeri melaka ni sekarang dah banyak one way,disyorkan agar dpt sewa 1 buah bas (bus sekolah air-cond punya..ttg harga sewa kena tanya dulu dgn pemilik bas tu)..senag sikit..sapa2 yg bawa keta tu bole la diparkingkan kenderaan tu di satu lokasi yg selamat..maknanya sume ahli yg terbabit dlm aktiviti tu secara paksa rela kena la naik bus tersebut.dlm keadaan skg ni,nak cari tempat parking kat kawasan bersejarah di Melaka dah kena pakai kupon n lokasi pun susah (nak mengelakkan ahli2 lain tersesat bila memandu sendiri.Kalu General nak minta sy uruskan,sy bole bantu cuma confirmkan tarikh yg sebenar-benarnya agar tidak bertindih dgn jadual kerja hujung minggu saya.Dan harap juga ahli2 yg senior dpt memberikan kerjasama dlm menjayakan program tu.Bantuan dari ahli2 yg sudah menyertai MMW 1 & 2 amatlah diperlukan bagi melicinkan lagi program yg ke-3 ini
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant
Reza Su-30MKM


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 47
Location : Selatan Malaysia

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyWed Sep 08, 2010 6:34 pm

Dan juga ttg penginapan ahli2 forum bagaimana pula?sy syorkan just sewa homestay je bcoz kat melaka ramai juga yg dah buat program mcm ni (yg dtg lone ranger la)..manakala yg dtg dgn family tu anda bole buat tempahan di resort or hotelyg berhampiran
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer
mr. kurien


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 44
Location : in an office under the basement

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyWed Sep 08, 2010 6:36 pm

bas persiaran?
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
leyha
Master Sergeant
Master Sergeant
leyha


Posts : 603
Join date : 20/01/2010
Age : 35
Location : cheras, KL

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyWed Sep 08, 2010 10:37 pm

sunlay wrote:
paskau_x wrote:
takder ke awek2 yg sudi jadi secretary aku lak..aku kire cif secretary la kirenye..ade tak yg sudi??ehehee

si leyha ade, adik leyha ade... arah je

x dpt ikot misi kali ni la..huhu
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyWed Sep 08, 2010 10:39 pm

cadangan yang baik comrade ridza. apa kata kami lantik comrade sebagai organizer bagi mmw3 nanti memandangkan comrade adalah ground intelligent kami disana. Wink
Back to top Go down
fir8305
Specialist
Specialist
fir8305


Posts : 153
Join date : 09/08/2010
Age : 40
Location : Malacca, Johor

Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 EmptyWed Sep 08, 2010 11:09 pm

xpun kalau nak mengnap di melaka, saya cadangkan mahkota guest house...
bln 7 aritu, kitorang organize go-kart inter polytechnic (1 Malaysia) dan semua kontinjen menginap di Mahkota Guest House dan Hotel Shahbandar..
Back to top Go down
Sponsored content





Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan) - Page 3 Empty

Back to top Go down
 
Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)
Back to top 
Page 3 of 15Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15  Next
 Similar topics
-
» MISI MERENTAS WAKTU 1
» Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1
» Misi Merentas Waktu 2
» LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2
» Misi merentas waktu V2.5 Kota Bharu

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: