FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  Latest imagesLatest images  RegisterRegister  Log in  

 

 Misi Merentas Waktu 2

Go down 
+22
dremel
von
canteenRIFLE
generalkiva
airframe
gunnerz
jebat2000
sunlay
orangmuda
paskau_x
alkaseltzer
HelangRimba
Akmal3110
kuk
SgtKurtz
mr. kurien
Mejarbee
jimio
MR. STARK
Laksamana Sunan
afiq flanker
syark the ghost
26 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
syark the ghost


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 38
Location : Shah Alam

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyWed May 12, 2010 3:00 pm

heheh ada tue kisah cinta luka tue..major x nk kongsi ke..kte YM ek heheheh
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
kuk


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 47
Location : Kelantan

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyWed May 12, 2010 3:03 pm

Setuju Razz
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
SgtKurtz


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 43

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyWed May 12, 2010 3:10 pm

syark wrote:
sgt kurtz tumpang aku ngan afiq laaa.aku bwk kete

syark dan afig gerak biler...klu ngam dengan 4-6/6....sya ok je...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
syark the ghost


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 38
Location : Shah Alam

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyWed May 12, 2010 3:15 pm

aaa kteorg gerak 4-7 klu sgtkurtz nk balik 6/6 kteorg blh antar naik bus dr perlis nnt..ok?
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
SgtKurtz


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 43

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyWed May 12, 2010 4:08 pm

ok saya terima cadangan syark...tapi 6/6 kenelah sebelah pagi kene gerak...sampai kat bukit jalil dlm petang pun ok...

ok saya follow awaklah syark...lepas keje nak jumpa awak kat mana?
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
syark the ghost


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 38
Location : Shah Alam

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyWed May 12, 2010 4:38 pm

tgk laa nnt kot2 saya amik sgtkurtz kat UPM ke..x pe sabtu ni kte dicuss mase paintball nnt
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
SgtKurtz


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 43

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyWed May 12, 2010 5:03 pm

ok kita discuss nnt...kat PBV site
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
SgtKurtz


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 43

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyMon May 17, 2010 2:06 pm

syark....tempat nak tido camna...stay kat homestay atau hotel...aku prefer homestay sbb murah sket budget nak spend....
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
syark the ghost


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 38
Location : Shah Alam

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyMon May 17, 2010 2:26 pm

yup homestay..confrim aku nk confrim ngan admin jap ek
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
syark the ghost


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 38
Location : Shah Alam

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyMon May 17, 2010 3:39 pm

Ok suma ni ada tentatif program

Misi Merentas Waktu 2

Tarikh Operasi : 5/6/2010-7/6/2010

Tentatif Program :

5/6/2010

Pagi

Bertolak dari rumah dan kampung masing2 ke Alor Setar dan dijangka sampai di Alor Setar pd waktu tengahari


Tengahari

Smpai di Alor Setar..check in di Homestay
Makan dan melantak di sana
berehat2 dulu


Petang

Misi Merentas Waktu ke Jitra Line


Malam

Melawat ke teratak Major (B) Nor Ibrahim sekiranya berkesempatan

Aktiviti mencandang awek alor setar diketuai oleh jejaka tampan admin dan redknot dan makan2 di sekitar alor setar ngan pemandu arah kte sapa lag allsketar..



6/6/2010

Pagi

Bertolak dari Alor Setar ke Perlis..apa lagi buat serbuan CQB kat rmh Major (B) Wan Hashim (my father) heheheh..

Tengahari

Masih lagi di rumah major..terbakar dan lemas

Petang

Berjalan ke padang besar ngan pemandu arah kte Major (B).
harap2 x ada sapa pun terlepas ke sempadan..Major tlg kawal kami..

Malam

Bermalam di homestay di Perlis..

7/6/2010

bertolak pulang ke rmh

sekian
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
syark the ghost


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 38
Location : Shah Alam

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyMon May 17, 2010 3:41 pm

kepada yg mahu menyertai sila confrim kepada saya untuk penginapan di alor setar dan perlis
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
jimio


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 53
Location : Talipendek

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyMon May 17, 2010 4:19 pm

ok la saya join yg 6 tengahari or petang la..
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyMon May 17, 2010 7:58 pm

syark wrote:
Ok suma ni ada tentatif program

Misi Merentas Waktu 2

Tarikh Operasi : 5/6/2010-7/6/2010

Tentatif Program :

5/6/2010

Pagi

Bertolak dari rumah dan kampung masing2 ke Alor Setar dan dijangka sampai di Alor Setar pd waktu tengahari


Tengahari

Smpai di Alor Setar..check in di Homestay
Makan dan melantak di sana
berehat2 dulu


Petang

Misi Merentas Waktu ke Jitra Line


Malam

Melawat ke teratak Major (B) Nor Ibrahim sekiranya berkesempatan

Aktiviti mencandang awek alor setar diketuai oleh jejaka tampan admin dan redknot dan makan2 di sekitar alor setar ngan pemandu arah kte sapa lag allsketar..



6/6/2010

Pagi

Bertolak dari Alor Setar ke Perlis..apa lagi buat serbuan CQB kat rmh Major (B) Wan Hashim (my father) heheheh..

Tengahari

Masih lagi di rumah major..terbakar dan lemas

Petang

Berjalan ke padang besar ngan pemandu arah kte Major (B).
harap2 x ada sapa pun terlepas ke sempadan..Major tlg kawal kami..

Malam

Bermalam di homestay di Perlis..

7/6/2010

bertolak pulang ke rmh

sekian

molek sangat planning tu. aku ikut saja. pasal misi kali ni adalah dibawah kelolaan saudara syark dan afiq.
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
SgtKurtz


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 43

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyMon May 17, 2010 8:27 pm

bagus nye planning syark....namun 6/6 dh kenelah balik pulak.....T_T T_T balik dlm waktu pagi.....
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private
alkaseltzer


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 53
Location : Alor Star, Kedah

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyTue May 18, 2010 10:32 am

TROOPER_KNIFE wrote:
syark wrote:
Ok suma ni ada tentatif program

Misi Merentas Waktu 2

Tarikh Operasi : 5/6/2010-7/6/2010

Tentatif Program :

5/6/2010

Pagi

Bertolak dari rumah dan kampung masing2 ke Alor Setar dan dijangka sampai di Alor Setar pd waktu tengahari


Tengahari

Smpai di Alor Setar..check in di Homestay
Makan dan melantak di sana
berehat2 dulu


Petang

Misi Merentas Waktu ke Jitra Line


Malam

Melawat ke teratak Major (B) Nor Ibrahim sekiranya berkesempatan

Aktiviti mencandang awek alor setar diketuai oleh jejaka tampan admin dan redknot dan makan2 di sekitar alor setar ngan pemandu arah kte sapa lag allsketar..



6/6/2010

Pagi

Bertolak dari Alor Setar ke Perlis..apa lagi buat serbuan CQB kat rmh Major (B) Wan Hashim (my father) heheheh..

Tengahari

Masih lagi di rumah major..terbakar dan lemas

Petang

Berjalan ke padang besar ngan pemandu arah kte Major (B).
harap2 x ada sapa pun terlepas ke sempadan..Major tlg kawal kami..

Malam

Bermalam di homestay di Perlis..

7/6/2010

bertolak pulang ke rmh

sekian

molek sangat planning tu. aku ikut saja. pasal misi kali ni adalah dibawah kelolaan saudara syark dan afiq.
Geng, bila dah confirm accomodation kat mana, sila bagitau saya. Senang sikit kita nak jumpa. Satu lagi, Jebat2000 pun tinggal kat Jitra jugak, boleh jumpa dia sekali dgn Major (B) Nor Ibrahim.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyTue May 18, 2010 11:03 am

alkaseltzer wrote:

Geng, bila dah confirm accomodation kat mana, sila bagitau saya. Senang sikit kita nak jumpa. Satu lagi, Jebat2000 pun tinggal kat Jitra jugak, boleh jumpa dia sekali dgn Major (B) Nor Ibrahim.

bantuan anda amat diperlukan. cuba check dekat mana rumah mejar (B) nor tu. then, kalau boleh cuba contact comrade jebat sekali. boleh kita jumpa ramai-ramai nanti.
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
syark the ghost


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 38
Location : Shah Alam

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyTue May 18, 2010 11:36 am

klu boleh tlg sapa2 bg contact number major.noh ibrahim kepada saya..saya cuba bermsg2 ngan dia di Fb dan ia rs x molek..so kepada sesiapa yang mengetahui amat2 dihargai
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyTue May 18, 2010 12:38 pm

berikut adalah jawapan daripada mejar (B) nor.

Quote :
Saudara trooper_knife,

Saya telah memberi jawapan kepada 'syark'. Setakat ini tak ada halangan, InsyaAllah.

May 18, 2010 5:52 AM

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=1456581832201210484&postID=5910861361290928590&isPopup=true
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
syark the ghost


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 38
Location : Shah Alam

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyTue May 18, 2010 1:23 pm

ye haaa..berjaya
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private
alkaseltzer


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 53
Location : Alor Star, Kedah

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyTue May 18, 2010 4:24 pm

TROOPER_KNIFE wrote:
alkaseltzer wrote:

Geng, bila dah confirm accomodation kat mana, sila bagitau saya. Senang sikit kita nak jumpa. Satu lagi, Jebat2000 pun tinggal kat Jitra jugak, boleh jumpa dia sekali dgn Major (B) Nor Ibrahim.

bantuan anda amat diperlukan. cuba check dekat mana rumah mejar (B) nor tu. then, kalau boleh cuba contact comrade jebat sekali. boleh kita jumpa ramai-ramai nanti.
Insya'allah, akan saya cuba survey weekend ni kat mana rumah Mej(B) dan contact Jebat2000. Kalau tak silap saya, Jebat2000 kenal Major (B) Nor Ibrahim. Boleh sekali harung.
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
syark the ghost


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 38
Location : Shah Alam

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyTue May 18, 2010 4:28 pm

alkaseltzer wrote:
TROOPER_KNIFE wrote:
alkaseltzer wrote:

Geng, bila dah confirm accomodation kat mana, sila bagitau saya. Senang sikit kita nak jumpa. Satu lagi, Jebat2000 pun tinggal kat Jitra jugak, boleh jumpa dia sekali dgn Major (B) Nor Ibrahim.

bantuan anda amat diperlukan. cuba check dekat mana rumah mejar (B) nor tu. then, kalau boleh cuba contact comrade jebat sekali. boleh kita jumpa ramai-ramai nanti.
Insya'allah, akan saya cuba survey weekend ni kat mana rumah Mej(B) dan contact Jebat2000. Kalau tak silap saya, Jebat2000 kenal Major (B) Nor Ibrahim. Boleh sekali harung.

tq very much bro..aku belanja hang makan cucur udang kat jitra nnt
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private
alkaseltzer


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 53
Location : Alor Star, Kedah

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyTue May 18, 2010 4:32 pm

syark wrote:
alkaseltzer wrote:
TROOPER_KNIFE wrote:
alkaseltzer wrote:

Geng, bila dah confirm accomodation kat mana, sila bagitau saya. Senang sikit kita nak jumpa. Satu lagi, Jebat2000 pun tinggal kat Jitra jugak, boleh jumpa dia sekali dgn Major (B) Nor Ibrahim.

bantuan anda amat diperlukan. cuba check dekat mana rumah mejar (B) nor tu. then, kalau boleh cuba contact comrade jebat sekali. boleh kita jumpa ramai-ramai nanti.
Insya'allah, akan saya cuba survey weekend ni kat mana rumah Mej(B) dan contact Jebat2000. Kalau tak silap saya, Jebat2000 kenal Major (B) Nor Ibrahim. Boleh sekali harung.

tq very much bro..aku belanja hang makan cucur udang kat jitra nnt
Seettt!!! Kat Aloq Staq aku boleh belanja hang makan Cucoq Udang Pak Mat. Gerenti kaaww punya lol! .
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General
Laksamana Sunan


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 49
Location : Ipoh, Perak.

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyTue May 18, 2010 4:33 pm

Bersedia untuk menerima laporan terkini mengenai misi ini pada malam ini.
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
paskau_x


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 48
Location : Kuala Lumpur

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyTue May 18, 2010 4:33 pm

best nye korangg...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army
SgtKurtz


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 43

Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 EmptyTue May 18, 2010 4:40 pm

syark....aku nak tido kat homestay....add my name in da list...jgn lupa tuh...
Back to top Go down
Sponsored content





Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty
PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Misi Merentas Waktu 2 - Page 3 Empty

Back to top Go down
 
Misi Merentas Waktu 2
Back to top 
Page 3 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» MISI MERENTAS WAKTU 1
» Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1
» MISI KE VIETNAM
» MISI PUGACHEV COBRA
» Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: